• Slideshow1
  • Slideshow2
  • Slideshow3
  • Slideshow4
  • Slideshow5
  • Slideshow6
  • Slideshow7
  • Slideshow8
  • Slideshow9

    Žled v občini Ig 2014 - foto: PGD Iška vas

Tekmovanje v GŠTD v Vrbljenu za leto 2015

Tekmovanje se organizira za tri Gasilske zveze (Škofljica, Velike Lašče in Ig)

V soboto 12.9.2015 je bilo tekmovanje Članic, Članov, Starejših gasilk in starejših gasilcev. Tekmovanje je organizirala Gasilska zveza Ig, domače društvo Vrbljene – Strahomer je poskrbelo, da smo se dobro počutili. Društva iz naše zveze pa so pod vodstvom Predsednika Odbora za tekmovanje pripravila proge.

V nedeljo 13.9.2015 smo ponovili in sicer za naš podmladek, tekmovali so pionirke, pionirji, mladinke in mladinci.

Preberi več

Vaja članic Gasilske zveze IG 2015

V organizaciji Odbora za ženske pri naši GZ, še posebej moramo pohvalit predsednico Jožico Drobnič, je bila organizirana vaja za članice. Vaja se je odvijal v Tomišlju 3.10. 2015. Na vaji so vse naloge v operativni gasilski vaji prevzele ženske. Na fotografijah si oglejte kako jim je uspelo.

Preberi več

Poplave november 2014

Za prebivalce Občine Ig je bil četrtkov večer povsem normalen. Večina ljudi je opravljala svoj večerni ritual, niso pa slutili kaj jim bosta prinesla noč in jutro, ki sledita. Tiste usodne noči oz. jutra smo dobili še en dokaz, da narava resno spreminja svoja nenapisana pravila. Tako mi kot naši predniki smo se že soočali s stoletnimi vodami, nekateri tudi z desetletnimi, to pa vsekakor ni ne eno ne drugo. Od prejšnje podobne situacije je minilo komaj 4 leta. V teh letih je voda svojo moč povečala in letos za sabo pustila še hujše posledice.

Preberi več

Medobčinsko sodelovanje

V torek 21.10.2014 smo imeli tudi slavnostni dogodek – podpis dogovora o medobčinskem sodelovanju  v medsebojni pomoči na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami med Občino Ig in Občino Brezovica, ter med Gasilsko zvezo Ig in Gasilsko zvezo Brezovica. Sporazum so v prostorih PGD Podpeč podpisali župan občine Ig Janez Cimperman, župan občine Brezovica Metod Ropret, predsednik GZ Ig Tone Modic in predsednik GZ Brezovica Marko Susman.

Preberi več

Ta spletna stran uporablja piškotke za potrebe navigacije, avtentikacije in merjenja obiska. Z uporabo strani se strinjate z namestitvijo piškotkov na vašo napravo.

Oglejte si Direktivo EU o zasebnosti na spletu

Zavrnili ste piškotke. To odločitev lahko tudi naknadno spremenite.

Dovolili ste namestitev piškotkov na vaš računalnik. To odločitev lahko naknadno spremenite.